2023-04-05 39 views
開業近40年,食過的人都讚的華香雞,我都到訪了灣仔店,雖然空間唔算好大,但懷舊裝潢,多了一份親切感。 門外仲放了兩張木椅,方便等位的客人,夠哂細心💕餐廳提供多款抵食套餐,好似這個~一人豪華套餐,有華茶雞飯、鮮雞腎、雞湯菜、黃薑飯、老火湯,都只是$91 華茶雞就係招牌華香雞拼茶香雞,華香雞皮爽肉嫩,皮下有一層薄薄晶凝的骨膠原啫喱😌 茶香雞味道就較濃,帶有煙燻香雞腎爽脆,黃薑飯成碗都呈黃色,芳香撲鼻。 另外還有其他牛腩及白鱔,看上去都好吸引。 潮式沙茶牛腩煲飯餐,包老火湯及飯 $57,一大盤,熱騰騰🔥🔥🔥,牛腩份量好多,加入洋蔥,香草等,牛腩軟腍夠入味

雞腎爽脆,黃薑飯成碗都呈黃色,芳香撲鼻。