2021-03-19 537 views
原來西貢既橫街小巷都幾多野食,👀見到呢間髀魔都幾多人排隊👫👭。好奇之下,睇下店舖既menus📋,見到係主打各式各樣既炸物。但店舖只做外賣🥡,沒有堂食的🙅🏻‍♀️諗住方便係街邊食,所以今次就點左火焰雞粒☺️由於係即叫即整,所以等候時間比較長,要等10分鐘左右⏱1️⃣ 火焰雞粒(麻辣)($32)👍🏻味道評分: 7/10🥡外賣會有紙袋比客人拎住,內裏係用紙盒裝住雞粒,附帶叉子🍴,所以拎住係街食都好方便。一打開盒子,就嗅到好香既炸雞味🤤新鮮炸起既雞粒好熱辣辣🔥,一共有10大粒。食落幾香口,外脆肉嫩,無骨,唔會覺得個雞粒好乾身,而且唔油膩,雞粒既大小岩岩好👅,可以一口食哂。🧂味道方面似椒鹽味多d,唔覺有麻辣味。如果加重麻辣味就好了,但總體上都係幾好味既😋

1️⃣ 火焰雞粒(麻辣)($32)
👍🏻味道評分: 7/10

一打開盒子,就嗅到好香既炸雞味🤤

火焰雞粒(麻辣)

火焰雞粒(麻辣)