2019-01-16 2339 views
去完海洋公園,book好位7pm 同屋企人一齊慶祝我生日。我一年都嚟呢間舊店兩三次,多數都等人多d先嚟,可以叫多幾款唔同既小菜。今日有十個人,叫左九款餸。椒鹽瀨尿蝦 - 好夠椒鹽味,蝦肉新鮮多肉,好味!我至愛😍豉椒炒花甲 - 花甲脹卜卜的,偏辣,夠野味。鹽焗奄仔蟹 - 唔算大隻,但多膏!砵酒焗蠔 - 好入味,蠔又大大隻,叫左兩碟!全枱人都好喜歡!😋雲英雞 - 唔係好大隻,但隻雞係勁滑勁嫩口吖!😍蒜燒牛仔骨 - 份量多,牛仔又淋,阿女勁鍾意食!窩貼鮮蝦小棠菜 - 呢款真心值得推介,外脆,裡面勁彈牙,又好有鮮蝦味,超!炸大腸 - 相比之下呢道菜就比較一般,大腸都好脆但肥左小小。雞油豆苗 - 新鮮嫩口!最後,每人送上一個咋咋糖水,阿女唔食中式糖水,我食左兩碗,好味!一家十口食左二千蚊,既好味又豐富既生日晚餐,好開心又滿足!
椒鹽瀨尿蝦 - 好夠椒鹽味,蝦肉新鮮多肉,好味!我至愛😍
豉椒炒花甲 - 花甲脹卜卜的,偏辣,夠野味。
鹽焗奄仔蟹 - 唔算大隻,但多膏!
雲英雞 - 唔係好大隻,但隻雞係勁滑勁嫩口吖!😍
蒜燒牛仔骨 - 份量多,牛仔又淋,阿女勁鍾意食!

雞油豆苗 - 新鮮嫩口!

一家十口食左二千蚊,既好味又豐富既生日晚餐,好開心又滿足!

2019-01-14
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday