一直係米線關注組同social media foodie介紹中都見過呢間米線覺得幾吸引,終於有機會離開土瓜灣就去咗試,質素果然唔差都幾好食,去開土瓜灣絕對推介,但未至於會跨區特登去食。小鍋米線小辣+麻辣腩肉+木耳絲小鍋湯底已經少辣,再加埋麻辣腩肉,我覺得好辣🙈 食到流晒鼻水,所以下次一係腩肉唔好嗌辣,一係湯底唔好辣,除非平時叫開中辣🤣🤣 腩肉同木耳絲都唔差,腩肉唔肥,但有少少韌,不過整體嚟講係好味嘅。酸辣小辣+豬軟骨+墨魚頭呢碗湯底小辣,但餸無辣,辣度就啱啱好。豬軟骨啲軟骨炆得好腍,啫喱狀,又入味,墨魚頭就正常。土豆絲及涼拌牛脷調味唔錯,十分惹味,而且溫度控制得好,唔會太凍,又唔係室溫咁暖,兩樣都好味。

小鍋米線小辣+麻辣腩肉+木耳絲

酸辣小辣+豬軟骨+墨魚頭