2024-07-13
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯放工嘅時候就去到銅鑼灣搵嘢食,到達美食集中地「澳門逸園中心」。喺28樓有一間泰國餐廳「Siam28」,餐廳主打新派泰菜,更加有泰國大廚坐鎮,一定可以試到傳統又創新嘅菜式。Thailas latter for 2芝士蝦餅素春卷泰雞翼沙爹雞泰豬肉丸講到最邪惡一定係芝士蝦餅,香脆嘅外層內裏係流心嘅芝士人餡。而沙嗲雞火候都十足,外脆內軟的感覺。Beef Tongue salad with lettuce 平時肉碎就食得多,配搭牛舌就真係第一次見。選用中等厚度嘅牛舌,加入香蔥同埋辣椒,配搭生菜包一齊食辣得好過癮啊。Seafood deep fried noodle with thai curry sauce香脆炸面配搭多款海鮮如蜆肉、海蝦和魷魚,最後再淋上咖喱汁,充滿咖哩和椰香味。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ Siam 28 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯#
Thailas latter for 2
芝士蝦餅
素春卷
泰雞翼
沙爹雞
泰豬肉丸
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
Siam 28 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓
#