2024-06-17 66 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯講到韓國料理,分店眾多嘅「李家」應該係最為人熟悉。餐廳由韓國人主理,最出名當然係佢哋嘅秘製炸雞。深受香港人嘅喜愛。昏暗嘅橙黃色燈光,電視上播著K-pop,十足十去咗韓國一樣。蜂蜜蒜蓉炸雞一場嚟到一定唔可以唔試佢哋最出名嘅炸雞,佢哋係用新鮮油炸,所以送到上枱嘅時候都係熱辣辣。香脆嘅炸雞外皮,配搭香甜嘅蜂蜜同埋蒜蓉,所以甜中帶咸層次分明,食多幾嚿都唔會覺得油膩。蒸蛋湯我嘅印象仲係停留喺中式嘅蒸蛋,發現原來韓式嘅會厚身好多,同埋邊緣會有焦香嘅味道。內層蛋漿非常幼滑又有蛋香,如果餸飯食多一流啊。牛膝骨湯我自己就想飲返碗靚湯,雪白色嘅湯底原來用咗牛膝骨去熬製,味道濃郁,飲過停唔到口啊。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ 李家 (山林道) (尖沙咀)尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

蜂蜜蒜蓉炸雞

蒸蛋湯

牛膝骨湯

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

李家 (山林道) (尖沙咀)
尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖