2016-11-30 917 views
今晚係尖沙咀行街~經過河內道見到2間德國菜,揀左一間入去食裝修好特別,卡位外有酒桶包住,燈光好暗,2人來食應該係浪漫既~3個人都不太餓,故點了2個main course.一個磨菇意大利飯,一個烤豬手。意大利飯大概20分鐘上菜。飯煮得好硬~d米中心係唔熟舉手問侍應,佢話意大利飯係故意只煮7成熟保留口感。爸爸食唔慣,食一啖就唔食飯的調味係好好,白汁和磨菇味好balance,但實在連我都覺得飯太硬,咬到牙較好攰,只食了一半。豬手等了35分鐘先上菜。好好食呀~~外脆內軟,脆到卜卜聲,調味微咸帶香。屬係香港食過數一數二好味既德國咸豬手~ 十分推介飲品點了bitburger生啤 好香麥味,算是比較濃味的生啤,好飲整體算好評,缺點係飯太硬了點。下次要點pasta同豬手埋單大概$450 3個人
今晚係尖沙咀行街~經過河內道見到2間德國菜,揀左一間入去食

豬手等了35分鐘先上菜。好好食呀~~
十分推介

整體算好評,缺點係飯太硬了點。下次要點pasta同豬手
埋單大概$450 3個人
2016-11-30
$150 (Dinner)
  • 德國咸豬手