2011-12-28 1495 views
呢間餐廳係經陀地介紹既,本人非常之喜歡食辣同食雞,所以決定信佢地去呢間辣雞煲試下!入到入邊,好香既四川辣味撲鼻而黎,已經預左成身辣雞味會跟你返屋企,下次建議大家搵野蓋一蓋先...一坐低,侍應好迅速咁問我地需唔需要落個辣雞煲先,我地3個女仔,心諗應該半隻就夠,但侍應建議我地叫一隻,咁就信下佢啦,半隻$118,一隻$188,餐牌仲有其它配菜比你揀,我地叫左凍豆腐,皇帝菜,白蘿蔔,雪花肥牛!趁d野未上就叫住小食咬下先,餐牌上都有好多選擇,有小炒,涼拌同四川麻辣野,叫左個麻辣鴨舌同涼拌豆干配白肉,麻辣鴨舌略嫌唔夠辣,但本人非常喜歡o個種酸宿味(不過我d朋友頂唔順就話好宿),涼拌豆干配白肉好入味,豆干好爽,白肉半肥半瘦好好味!食飽小食,主菜辣雞煲上檯喇,我地叫左個中辣,單睇賣相紅紅既湯成陣香味撲鼻而黎,真係o係呢一刻好想order個白飯撈汁,但係驚食唔晒最後都無,之後已急不及待要即刻夾舊雞黎試,嘩!雞胸肉都可以咁滑,但略嫌開頭唔夠辣,食食下越黎越入味,當辣到頂唔順既時候侍應會幫你加返d唔辣既湯,咁又可以蓋下d辣味重新再戰過,原本以為3個女仔會食唔曬隻雞,點知最後竟然一件不留,蘿蔔一早已經放晒落去
食飽小食,主菜辣雞煲上檯喇,我地叫左個中辣,單睇賣相紅紅既湯成陣香味撲鼻而黎,真係o係呢一刻好想order個白飯撈汁,但係驚食唔晒最後都無,之後已急不及待要即刻夾舊雞黎試,嘩!雞胸肉都可以咁滑,但略嫌開頭唔夠辣,食食下越黎越入味,當辣到頂唔順既時候侍應會幫你加返d唔辣既湯,咁又可以蓋下d辣味重新再戰過,原本以為3個女仔會食唔曬隻雞,點知最後竟然一件不留,蘿蔔一早已經放晒落去,最後索晒辣雞湯既湯味,又腍又入味!
酒牌都有幾種sake同沖繩啤酒你揀,叫左一支300ml既sake,食飽飽埋單都係每人$200!
下個月決定同朋友一齊再黎呢間食過~
2011-12-27
  • 辣雞煲