2021-10-26 317 views
今日day off 梗係要搵好嘢食啦,最終決定去食我最鍾意食嘅車仔麵,咁喺網上搵邊間車仔麵好食又近屋企嘅終於搵到依間華記!我去到大概2:30 ,因此不太多人不用等位,不過都要搭枱,還好雖然枱細但中間都有塊隔板. 坐低已經急不及待揀嘢食,睇到好多粉面可以揀更多醬汁可以揀,勁興奮😆⋯⋯最終我選擇左五個餸,有蘿蔔、特大魚蛋、豬紅、魷魚酥、牛脷(竟然有牛脷!😱)加埋油面,而醬汁方面揀左腩汁同埋特濃汁中辣!姐姐過嚟覆一次張單,姐姐好好提醒我特濃汁中辣其實都好辣,所以我即刻改小辣😅嚟到碗麵真係超大碗,我覺得都算幾抵食,而依個特濃汁真係好好味,小辣真係好夠,因為都幾辣一路食一路流鼻涕😂😂😂 我覺得最好食嘅就係蘿蔔,冇渣喎,又淋,繼而就係魷魚酥同牛脷,反而個特大魚蛋就麻麻,豬紅都OK…..食食吓見到隔離枱點左個煎釀三寶,見到啲青椒我就忍唔住了,又點左個煎釀三寶,不過其實冇乜特別,勝在大件夾抵食, $25有成七舊喎,三舊青椒,兩舊紅腸,兩舊矮瓜!真係食到捧住個肚走,我覺得店舖嘅姐姐阿哥都好搞笑同有禮貌,服務OK啊👍🏻 我一定會再嚟食,仲要帶埋啲好友過嚟食添🥰🥰🥰

我一定會再嚟食,仲要帶埋啲好友過嚟食添🥰🥰🥰
蘿蔔係必食的,魷魚鬚同牛脷都唔錯
煎釀三寶
蘿蔔係必食的,魷魚鬚同牛脷都唔錯
  • 蘿蔔,魷魚鬚,牛脷