2024-08-15 1324 views
以前去海洋公園玩,總覺得路途很遙遠,現在開通咗地鐵,就算住九龍或新界各區都唔需要太多時間,非常方便,玩到接近黃昏,就到黃竹坑一個新商場行街和食晚飯,飯店裝修優雅,座位寬敞舒適,感覺舒服!✨精選孖寶✨💥伊比利黑毛豬义燒用特別和厚切方式處理,口感和一般义燒唔同,雖然厚切,入囗有鬆化感覺,肉質鮮甜味美!💥老火湯用足材料燉,湯好清甜味濃!✨瑤柱嘉美雞✨雞件有好濃瑤柱味,雞肉唔肥,肉質嫩滑,味道恰到好處!✨黑毛豬咕嚕肉✨黑毛豬肉質比較鮮味,用黎做咕嚕肉外脆肉鮮,酸甜醬汁調較適中,好開胃!✨甜品✨💥蛋白杏仁茶~係要即磨即煮,杏仁茶加咗蛋白,濃濃香味,唔會太甜!💥楊枝甘露~有好多芒果肉,好滋味!💥香滑芝麻糕~同芝麻卷制作過程唔同,但一樣芝麻味濃、香滑!

✨精選孖寶✨
💥伊比利黑毛豬义燒

💥老火湯

用足材料燉,湯好清甜味濃!

✨瑤柱嘉美雞✨

雞件有好濃瑤柱味,雞肉唔肥,肉質嫩滑,味道恰到好處!

✨黑毛豬咕嚕肉✨

甜品

💥楊枝甘露~有好多芒果肉,好滋味!
💥香滑芝麻糕~同芝麻卷制作過程唔同,但一樣芝麻味濃、香滑!