大概兩年前,喺附近睇獸醫而發現呢間外觀懷舊嘅上海菜食店。感覺上應該係呢度䇄立左好一段時間。自從食過第一次,就覺得好有兒時屋企樓下食上海野嘅感覺,非常樸實,味道美味,調味又恰到好處!其實都食過好多次!食到連收銀嘅事頭婆(應該係)都認得我同我老公終於趁今次2016年最後呢一日再去幫趁,寫食評去讚揚佢地!我就係愛上海野嘅濃厚味道!食完之後仲要冇口渴(因為本人如果食到有太多味精的話,隔一陣就會勁口渴)**始終係家族經營,難免有時不夠人手,或點左嘅餸等好耐都未黎,其實客氣提聲佢地,佢地都好有禮貌去回應。有時見到佢地做到踢哂腳,都凳佢地辛苦~

終於趁今次2016年最後呢一日再去幫趁,寫食評去讚揚佢地!

冷盤雙拼
煎鍋貼
紅油抄手
回鍋肉粗炒
豆沙鍋餅
2016-12-31
$231 (Dinner)
冷盤雙拼
煎鍋貼