2006-06-24 40 views
響附近開完一個Quarter-end 前最後的一個摔數大會,便跟ABC 同事到這兒抖抖,吹水煲煙。ABC 同事點了「蜜糖麥貝果」($12)、中杯裝「是日咖啡:哥斯達尼加」($20)。依咗些少「蜜糖麥貝果」,質地粗糙中見清甜,烘烤得香脆,塗上果醬牛油,好!未食早餐的我,好肚餓。於是點了個「炸雞意大利餡包」($25)、「杧果慕絲餅」($15)、細杯裝「Americano」($17)。個炸雞包無翻熱,冰凍乾硬,超難食,差差差!杧果慕絲餅幾好味,慕絲幼滑,份量剛好,唯餅底軟身。Americano 加入鮮奶油拌飲,香濃潤滑,感動!==========================================商業社會,日新月異。近日職場市況活躍,同事轉職意欲回昇。要留住班靚仔靚妹,在錢途和前途引誘下,真係幾擇使難攪!
炸雞包無翻熱,冰凍乾硬,超難食,差差差!
杧果慕絲餅幾好味,慕絲幼滑,份量剛好,唯餅底軟身。
Americano 加入鮮奶油拌飲,香濃潤滑,感動!