2022-12-18 543 views
星期六閒來無事,訓醒已經到左食午飯時間,最後出左鰂魚涌既呢間西餐廳。呢間西餐廳之前同朋友食過一次 ,所以今次帶飼主黎食。間餐廳唔算易搵,不過好處係佢係學校既一邊,假日去好靜好chill, 我地唔洗點等就有位喇。咁左兩個主菜,兩杯野飲同一份甜品。1. 63‘c 蛋巴馬火腿牛油果吐司我地個份同網上同我上次食有d唔同左,唔知係咪改左做法,今次份吐司上面加左磨菇,感覺似左茶餐廳個種吐司,蓋左牛油果種raw同fresh 既口感,略失望,其他沙律,cheese都好食。3星。⭐️⭐️⭐️2.礦工牛肉丼呢個飯好好食(因為太好食,唔記得影相😋)D牛肉岩岩好有咬口,個洋蔥同木耳好好食濕濕到潤下喉又酸酸地咁好開胃,個汁係蘋果醬食起來唔錯同牛肉一齊抵消左個膩。3. 飼主鍾意品嚐唔同了食店既咖啡,今次佢叫左杯ice latte ,正常不過不失咁。4. 甜品有招牌挪威海鹽芝士牛角飽窩夫呢個係最最好食,個牛角包好煙韌好香口,甜得黎少少咸,如果有下次會返黎encore呢個。5. 失傳法式西多士好啦我承認我地比佢個咁神秘既名呃左,坦白講,太甜,除左諗唔到佢咁整到個麵包咁濕之外,其實好普通既一道甜品。最後講講其他,環境唔錯,有
呢間西餐廳之前同朋友食過一次 ,所以今次帶飼主黎食。

咁左兩個主菜,兩杯野飲同一份甜品

1. 63‘c 蛋巴馬火腿牛油果吐司
3星。⭐️⭐️⭐️
63。c蛋巴馬半腿牛油果吐司

2.礦工牛肉丼
呢個飯好好食(因為太好食,唔記得影相😋)

4. 甜品有招牌挪威海鹽芝士牛角飽窩夫
挪威焦糖芝士牛角包窩夫

5. 失傳法式西多士

失傳法式西多士

最後講講其他,環境唔錯,有少少外國feel 好chill 。
員工都好nice。價格稍貴但可接受。
63。c蛋巴馬半腿牛油果吐司
挪威焦糖芝士牛角包窩夫