2016-12-30 351 views
去咗尖沙咀嘅ChirChir,餐廳入面有唔少同雞有關嘅裝飾.最得意係晌唔同角落發現雞蛋嘅蹤影,其實係塑膠嚟嘅,不過都好有趣.餐牌封面用咗仿皮,上面嘅Q版公雞圖案都好得意.佢哋嘅菜式就有少少西式元素.哈,連紙巾同濕紙巾都印咗Q版嘅公雞圖案.餐具之中仲有呢支個尾好似雞爪咁嘅鉗仔,中間有個環型小圈,可以將姆指同食指套入去,拎起嚟就更加方便.同好多韓式炸雞店一樣都係有前菜,分別係醃蘿蔔,粟米沙律同小餅乾.醃蘿蔔酸香開胃,粟米沙律除咗粟米之外,仲有青瓜,甘筍同提子乾,小餅乾就的的骰骰,我以為係鹹嘅,原來表面嘅係砂糖嚟,都幾香脆.我哋食咗炸雞雙拼,甜味炸雞上面灑咗杏仁片同香蔥,雞件表面就蘸滿醬汁,都幾香甜.原味炸雞嘅外皮就幾薄脆,炸得夠透冇多餘嘅油份,肉質唔算滑但又唔嚡,可以配附上嘅醬汁嚟食.埋單走嗰陣仲拎咗佢哋嘅紀念品鎖匙扣,呢個這Q版公雞圖案真係好得意.
餐牌封面用咗仿皮,上面嘅Q版公雞圖案都好得意.
佢哋嘅菜式就有少少西式元素.
哈,連紙巾同濕紙巾都印咗Q版嘅公雞圖案.
前菜
炸雞雙拼