2014-04-24
第一次嚟這間譚仔食晏,在我的印象,譚仔係好多味精及唔抵食的地方,但係今日改觀了. 因為這間分店,這間店都算大間,我們12點左右到達,入面已經好多人啦. 坐下就諗食咩,一個餸27蚊,同事分別食豬潤及冬菇清湯米線,我食腐皮酸辣米線. 另外叫多一個芥辣木耳一齊食.一路等已越嚟越多人嚟啦,先嚟芥辣木耳,木耳好爽口,又有些芥茉味道,好刺激及開胃呀!!米線也到,冬菇勁多,起碼有七八隻,又大隻呀,賣相都好吸引喎. 另外的豬潤都好多,成碗都係呀,我的腐皮都係,好多,成碗都係,因湯底本身已經有一些腐皮,蔥,芫茜之類的配料,再加埋另外叫的,真的好誇張的多.味道方面,沒有我想像的咸及重味,沒有我想像的味精,或許呢間跟我平時食開的有分別吧,但都OK呀,酸辣唔會好濃味,好味的.可能因為價錢唔算貴,味道OK,所以好多好多人在等位,走的時候成個門口都企滿人呀.