其實我係旺角返工,成日都經過呢間麵店,但係都聞到一陣臭渠味 🤧 後來喺網上面睇到啲介紹,先知原來裏面有桂林米粉食,唔怪得陣味難聞,但係都有熟悉嘅味道,原來係喺大陸曾經食過嘅桂林米粉 😲既然係食物嘅味道,捧住我都係一個臭豆腐同榴槤嘅愛好者之心,就搵左一日同朋友入去試吓 😳首先係嗌啲小食,先黎個蛋餃: 好特別,未食過咁樣嘅餃子,愛蛋之人嘅我,愛上左佢💙跟住係麻辣涼拌秋葵,因為朋友係秋葵愛好者,佢話只要有秋葵食就可以,哈哈,不過真係唔錯,麻辣味都好正宗 跟住係麻椒豬肚爽,唔錯真係好爽口!因為螺絲粉呢期好Hit,所以叫佢嚟試吓,螺絲粉同桂林米粉一樣都真係好臭,因為上面既醃筍既味道,食落去真係冇乜嘢,螺絲粉仲好滑,唔錯!嘩,呢個卜卜蜆花甲粉既湯真係好鮮,同粉絲好配!唔錯!最最最有驚喜嘅就係呢個麵!胡椒豬肚雞麵,個湯真係冇得頂,感覺有少少藥材,又唔會係太濃嘅胡椒味,仲有一啲鮮雞嘅味道,你啲雞肉同個麵都好滑,好正!其實依材料同味道黎講,性價比真係好過一碗拉麵👍🏻真係唔錯,開頭俾佢鋪頭陣臭味嚇親,但估唔到原來係一間隱世好麵店,好彩冇走到寶

蛋餃

麻辣涼拌秋葵

麻椒豬肚爽

跟住係麻椒豬肚爽,唔錯真係好爽口!

柳州螺絲粉

卜卜蜆花甲粉

嘩,呢個卜卜蜆花甲粉既湯真係好鮮,同粉絲好配!唔錯!

原創胡椒豬肚雞麵

2018-07-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
蛋餃
麻辣涼拌秋葵