2014-08-10 1946 views
喜歡早食飯的好處, 就是大部分時間都不用等位.6:30pm 去到, 即刻有位坐. 一黎已經俾2人餐吸引. 因為可以選好多點心. 餐廳有2種二人餐. 一款是2碗麵食配5款麵點心.而我地就選了九大簋餐. 即2碗麵食配9款麵點心及兩杯飲品 ($208).湯麵有3種選擇試左其中2款, 白湯即魚湯不錯, 魚味都算濃. 2個湯都好味. 但相比起黎, 大高湯會稍勝一籌.老雞,金華火腿,豬骨配合得非常好 . 飲左d湯都唔覺得口乾, 確是真材實料.九大簋上檯la. 排得好整齊, 見到咁多點心, 心情都好愉快.左上起: 雙冬-正正常常           馥郁溏心蛋- 溏心做得好好, 而味道我都係覺得日本湯麵個d 溏心蛋好食d. 不過佢既都唔差.           涼拌雲耳 - 清新爽口, 有少少酸酸地味, 好開胃.           芥末炸墨魚球 - 好味! 炸得好脆, 又有好多墨魚肉, 中心有芥末汁. 好新穎.           黃金墨魚夾- 都係好多墨魚肉,入面仲有鹹蛋黃,香口野味.           酸梅炸蝦丸 - 同芥末炸墨魚球有異曲同工之妙, 入面係酸梅汁, 消去油膩感.
喜歡早食飯的好處, 就是大部分時間都不用等位.
6:30pm 去到, 即刻有位坐.
大高湯陽春麵
白高湯米線
左上起: 雙冬-正正常常
           涼拌雲耳 - 清新爽口, 有少少酸酸地味, 好開胃.
           黃金墨魚夾- 都係好多墨魚肉,入面仲有鹹蛋黃,香口野味.
           雲吞-普普通通
           竹笙金腿百花卷 - 竹笙爽口, 口感同味道都好好.
           鳳城水餃- 唔錯

Overall 好味又多款式. 咁多野食都係~200 左右, 算抵食.

2014-08-08
$110 (Dinner)
大高湯陽春麵
白高湯米線