2022-02-21
佐敦有好多餐廳,今次揀咗一間幾特別嘅餐廳,有小炒、扒、同埋一般茶餐廳有嘅食物--麗莎餐廳。聽職員講仲有做私房菜,想食乜嘢菜都可以做到,真係好勁,同一般茶餐廳好唔同。蝦乾粉絲什菜煲,$68我哋原本諗住求其食個下午茶,但估唔到有小炒,又唔貴,我哋就叫咗個比較健康嘅什菜煲,佢嘅湯底好鮮,令到啲菜都好鮮甜,又健康又好味。馬來炒貴刁,$55好耐冇食炒貴刁,突然好想食,見佢有餐,包埋嘢飲,好抵,貴刁炒得好香,唔會好油,食完唔會成嘴油,唔錯。西多士下午茶餐,$36西多士切開嚟炸,更加香脆,每塊上面都有牛油,蜜糖任加,好邪惡,不過食好味嘅嘢肥都肥得抵😍豬扒包下午茶餐,$38豬扒包都好好味,一分為二方便我哋食,豬扒好夠味,入面仲有好多沙律醬,好味。奶茶檸茶都好有茶餐廳風味,下次會去試多啲小菜。用茶餐廳嘅價錢就可以食到咁多美食,值得一試。
蝦乾粉絲什菜煲,$68
馬來炒貴刁,$55