2021-09-15 693 views
一早知道呢間燙烤達人係黃店,想試好耐,咁啱嚟到荷里活廣場就諗住試試佢嘅午餐,相比起商場入面其他食肆嘅價格呢間明顯略貴,但係見到可以無限添飯同飲品都覺得可以一試。咁我就嗌咗一個芝士辣肉炒年糕($88),而同行另一友人就叫咗魚糕豆腐年糕湯($88)。咁呢間餐廳上菜速度都幾慢,大概都等咗20-25mins兩個餐先至嚟。食物甫一上桌,香味撲鼻而來,尤其係個芝士辣肉炒年糕。但係,當我食咗幾舊年糕後,我竟然唔見有任何肉類嘅出現,成碟餸就只有年糕,黃芽白,同埋芝士辣汁。我固然大惑不解,遂請來店員一探究竟。原來,店員表示辣肉係指「肉碎」。我係兜餸搵咗良久,發現「肉碎」數量大概只有十粒,實在離譜!食完個飯,我哋就免費添飲,而我倆都叫咗凍奶茶少甜少冰。上菜速度一貫地慢,而呢兩杯嘢飲亦等咗約15mins。但係,慢工唔代表出細貨,兩杯嘢飲都極多冰,味道更加天淵之別:一杯甜到糖尿咁滯而另一杯竟然無糖!最後,我倆都無飲到杯飲品就決定埋單走人。結帳時,發現原來會收加一服務費,但係我就唔覺得佢哋嘅服務值得我加一。呢餐我哋一共食咗$200,而我哋一致覺得唔值呢個價。講真,咁嘅價錢係商場內大把更好更抵食嘅選擇。希望大家唔

呢餐我哋一共食咗$200,而我哋一致覺得唔值呢個價。講真,咁嘅價錢係商場內大把更好更抵食嘅選擇。希望大家唔好因為呢間餐廳係全個商場最多正評而走去試,伏我哋就中咗,只希望唔好再有其他人中伏啦。
2021-09-14
$100 (Lunch)