2012-10-25
看到最近多了好多人等位, 埋去睇下, 原來又出新優惠, 因一直此間酒樓, 好多時都會有d優惠套餐都不錯. 今次看到HK$98一隻清蒸龍蝦加HK$1有半隻貴妃雞, 約埋友人一齊食除了套餐,仲有HK$38一隻大閘蟹,所以每人叫了1隻. 最後看到有紅棗燕窩糖水,都叫了來試清蒸龍蝦 - 味道偏淡, 我認為此種龍蝦用上湯或芝士焗較好味貴妃雞 - 一般冰鮮雞, 好細隻, 味道都是偏淡, 係之前做一蚊雞的貨式大閘蟹 - 大約有3襾左右吧, 好細隻, 但係d膏竟然都好多, 係creamy狀的,入口醬住個種,幾底食紅棗燕窩糖水 - 來到有1/3倒潟係隻碟到, 打開做火滾, 水旺旺, 得好少個d燕窩唔似燕窩既浮游生物. 味道仲要死甜今次好失望,連加一茶介都要HK$285(2人)不值. 現在已經又轉了其他優惠, 但係大閘蟹仲keep住.我覺得剩係去食蟹都底過自己整,因為佢無限每人食幾多隻