2020-07-11 95 views
平時食四川麻辣火鍋就多,今次同男朋友食下台式麻辣火鍋。台式麻辣火鍋湯底比較清,比起四川麻辣火鍋無咁油膩。而且鍋內本身已有鴨血、凍豆腐,一上鍋已經有野食。😋開頭食時覺得好淡,無乜辣味,諗住下次都係食返四川麻辣火鍋,點知個鍋愈煲愈辣😂涮鍋小羊肉片肥瘦分佈得好平均,食落一d都唔騷。嚮鈴卷好大條,盡吸火鍋既麻辣湯味,必點!😍老鍋丸餃井字盤有蝦丸、魚肉小湯包、鮮蝦雲吞、魚皮餃各2粒,兩個人食岩岩好。唐生菜本身同男朋友諗住台式麻辣火鍋無咁油膩,可以叫個菜一試,但因為我地去到最尾聲先放d菜落去,所以索哂個辣味。今日乖乖地叫返個菊花蜜潤一潤口,但一上枱男朋友已經打瀉左,差啲搞到人地個爐著唔到😫😫😫最後都係忍唔住叫多杯啤酒。
平時食四川麻辣火鍋就多,今次同男朋友食下台式麻辣火鍋

涮鍋小羊肉片
肥瘦分佈得好平均,食落一d都唔騷。

嚮鈴卷
好大條,盡吸火鍋既麻辣湯味,必點!😍

老鍋丸餃井字盤

唐生菜

最後都係忍唔住叫多杯啤酒。
2020-07-07
Type of Meal