2014-11-08 5703 views
有食過好多韓燒,但係就未試過爐邊蛋,一直都好想試。和朋友一行二人,排左個半鐘終於試到。叫左二人份量的豬肉套餐(包左爐邊蛋一次,護心肉,五花肉,豬排骨,年糕,蘑菇,豬肉香腸,大蝦,仲有火龍果沙律同幾碟菜),仲叫左秘製豬皮,覆盤子梳打汽水同埋紅豆冰沫。呢度的前菜比起其他的韓式燒烤店都多款,三層式的層架擺出黎精緻之餘又慳位。火龍果沙律用左新鮮的芝麻醬,第一次食這種芝麻醬,很特別。覆盤子梳打汽水好好飲,很解渴。爐邊蛋同護心肉真係超好味。唯獨燒豬皮令我有點失望,甜味的豬皮有點怪。食到飽飽之後,一場黎到排左咁耐,點都要試埋紅豆冰沫。食甜品果然係有第二個胃。呢度的亮點係呢個紅豆冰沫。唔同其他刨冰咁,就算有牙齒敏感都唔驚,因為唔會冰到震,入口即溶,甜味剛剛好。今晚晚餐真係超滿足。

唯獨燒豬皮令我有點失望,甜味的豬皮有點怪。

今晚晚餐真係超滿足。
覆盤子紅醋汽水
秘製豬皮
紅豆冰沫
2014-10-18
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$330 (Dinner)
覆盤子紅醋汽水
爐邊蛋