收左工約左朋友係葵芳食飯,咁岩經過見到新麻蒲冇咩人等,就入左去。可能係平日夜晚,所以唔洗等位排隊就入到去。一見餐牌見到推出左新野,醬油蟹同醬油蝦同醬油鮑魚,因為之前都食過銅鑼灣個間新麻蒲嘅韓燒,所以今次一於食新野。叫左韓式醬油鮮蝦,韓式醬油醃生蟹伴飯,仲有主食叫左火山芝士泡菜炒飯同兩杯野飲 。一開始,會黎左四碟前菜小食,有泡菜、青瓜、紫菜同洋蔥都唔錯架😋韓式醬油鮮蝦鮮蝦點落去d醬油好正,一d都唔太咸,但有d醬油調下味,真係好夾。仲有d蝦真係好新鮮,仲有佢會有d沙律雞蛋做配菜,真係唔錯。韓式醬油醃生蟹伴飯佢嘅醬油蟹嘅味道亦都好新鮮,有著我之前係韓國食嘅醬油蟹當地嘅味道,仲有伴飯有金菇、青瓜、洋蔥、紫菜同蘿蔔做配料黎撈d飯,醬油蟹再配埋伴飯真係味道一流。火山芝士泡菜炒飯呢個芝士炒飯係鐵板上的,側邊仲圍著雞蛋漿,d炒飯上面就係芝士。一黎到侍應亦好好服務幫我地撈埋,食落真係超級yummy,芝士再配埋蛋漿真係好正,仲係要熱辣辣先好食,所以一定趁熱食😁。Cocktail Rita (菠蘿味, 士多啤梨味)最後點了兩杯cocktail,一杯係菠蘿味(冇酒精 ),呢杯佢就配埋蘋果汁,都好好飲架。我朋友

韓式醬油鮮蝦

韓式醬油醃生蟹伴飯

火山芝士泡菜炒飯

Cocktail Rita (菠蘿味, 士多啤梨味)
最後點了兩杯cocktail,一杯係菠蘿味(冇酒精 ),呢杯佢就配埋蘋果汁,都好好飲架。我朋友就點了士多啤梨味 (有酒精的),呢杯就配有桃味嘅酒都唔錯~^^ 。

下次再想食醬油蟹、醬油蝦,一定會再黎過呢間😊