2022-12-21 1514 views
📍餃里屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下51-52號舖🥟韮菜鮮肉煎餃(9隻) $44+ 🌶🍜細撈麵(辣) $9🥟椰菜鮮肉湯餃(6隻) 配 🍜上海麵 $46餃子🍜絕對係我既最鐘意食既野,所以每次黎親屯門都要幫襯🤤🤤繼上次分享完甜記🥟,餃里都係另一間我非常鐘意❤️❤️既餃子餐廳。餃里既餃子比甜記大隻,每隻餃子都非常飽滿🤤口大既男仔應該可以一啖一隻😝,但女仔就應該唔得啦🤣今次又係慣常叫左一份煎餃、一份湯餃。但由於外賣🛍拎番去食都等左大概半個鐘,所以都幾影響食物既質素🥲。韮菜煎餃雖然都好香、好惹味,但外皮就已經唔夠脆🤕。而椰菜湯餃都好香甜,但由於有熱湯浸住,所以餃子皮開始有啲糊🤧。撈麵既辣主要黎自菜脯🌶,而食開譚仔十小辣既我就覺得太辣🥵。所以建議唔係太食得辣既朋友叫小辣好啲🤣,或者叫唔辣,然後菜脯自己按個人口味添加😋。另外值得一提既係餃里既湯係冇味精😍,而且味道都偏淡,所以湯麵食起上黎就唔係幾夠味🤧。雖然上面彈既地方都幾多,但個人認為餃里既餃子水準高過好多餃子店✅️✅️✅️,而且價錢🪙親民,我自己都經常幫襯。但要注意餃里只做外賣🛍,所以大家要考慮埋拎完要幾耐先食到,如果唔係就係好影響個質素架啦😆
📍餃里
屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下51-52號舖

🥟韮菜鮮肉煎餃(9隻) $44
+ 🌶🍜細撈麵(辣) $9

🥟椰菜鮮肉湯餃(6隻) 配 🍜上海麵 $46

餃子🍜絕對係我既最鐘意食既野,所以每次黎親屯門都要幫襯🤤🤤

韮菜鮮肉煎餃
椰菜鮮肉湯餃
撈麵
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
韮菜鮮肉煎餃
椰菜鮮肉湯餃