2020-12-24
💛呢間咖啡店,晏就未開門已經有人等緊。準時開店後,我入去揀咗個自修位坐咗一陣,慢慢愈嚟愈熱鬧,店裡座位都幾多🌟部份人拎埋notebook嚟做嘢、傾project等等。氣氛寧靜又好放鬆☺️🍱五品料理 $89日系料理用盤上,每隻碗獨立放一個餸,配搭健康紅米飯🍚五品包括自選2款熱盤同3款冷盤熱盤:🍗炸南乳雞塊內外都軟,日式炸雞外皮薄薄哋,唔喺勁炸脆皮個隻,鎖哂肉汁喺裡面,味道同份量剛剛好;燒鯖魚正常。冷盤:🥗慢煮雞胸沙律配柚子醋,柚子醋淡淡開胃,雞胸同沙律份量唔錯;🥚北海道溫泉蛋超正!成個放入口超滑,好似喺日本食蛋咁🥰;🍳蔬菜蛋批,估唔到蛋批喺冷盤😂表面有少量菇,味道主要靠表面醬汁。🍵抹茶朱古力 $42🍫好少見有抹茶朱古力同焙茶朱古力,兩者揀咗前者抹茶朱古力,店員一拎過嚟已經聞到抹茶香味,飲落表面同中層都喺濃濃抹茶味🤩反而朱古力味無咁突出,滿口都喺超濃郁嘅抹茶味,好似浸咗喺抹茶池咁🥰小妹超鐘意😍上網見到有拉花,見到無嘅時候有啲眼突😳好在味道滿足到我😗🍰美式焦糖芝士蛋糕 $25味道正正常常,未算好突出,如果食完飯唔夠喉先再加都得🤭
準時開店後,我入去揀咗個自修位坐咗一陣,慢慢愈嚟愈熱鬧,店裡座位都幾多🌟 部份人拎埋notebook嚟做嘢、傾project等等。氣氛寧靜又好放鬆☺️
🍱五品料理 $89
冷盤:🥗慢煮雞胸沙律配柚子醋,柚子醋淡淡開胃,雞胸同沙律份量唔錯;🥚北海道溫泉蛋超正!成個放入口超滑,好似喺日本食蛋咁🥰; 🍳蔬菜蛋批,估唔到蛋批喺冷盤😂表面有少量菇,味道主要靠表面醬汁。
🍵抹茶朱古力 $42
上網見到有拉花,見到無嘅時候有啲眼突😳好在味道滿足到我😗
🍰美式焦糖芝士蛋糕 $25
味道正正常常,未算好突出,如果食完飯唔夠喉先再加都得🤭