2018-09-24 297 views
之前都食過滾得棧,見油麻地新開一間滾得棧,離地鐵站1分鐘,咁就腳梗係要試一試。一入到去地下果層已經有唔少嘅客人,所以直上2樓。佢有一張好大嘅食物紙,同一本好厚嘅彩圖Menu。因為我哋人小小,所以大部份食物都是叫半碟份量。湯底叫咗兩種味道,蕃茄薯仔同埋海底椰豬骨。兩種湯底配襯唔同嘅食物黎滾下滾下另有一番風味調好漿料後,湯底也差不多滾熱了!可以開始啦!首先出場係牛肩肉,這個絕對是必叫的,油脂分布實在太美妙,無論點樣滾都係咁鮮嫩。然後就係呢個廣島蠔,新鮮新鮮新鮮!雖然蠔不是我杯茶,但朋友特別愛,她食後既意見是不能不叫。丸子方面,我哋叫咗半碟蝦丸及半碟 墨丸,好彈牙。其實佢都有四寶丸,但基於我哋鍾情蝦丸同墨丸,都係散叫啱我哋啲。這個水魷大大碟,肉地好爽滑!白牛柏葉又係大大碟,好爽口!珊瑚蚌及桂花蚌食材新鮮,鮮蝦雲吞一盤10粒,分量充足。今餐真係好豐富,滾得我哋好開心!

調好漿料後,湯底也差不多滾熱了!可以開始啦!

這個水魷大大碟,肉地好爽滑!白牛柏葉又係大大碟,好爽口!

珊瑚蚌及桂花蚌食材新鮮,鮮蝦雲吞一盤10粒,分量充足。

今餐真係好豐富,滾得我哋好開心!

2018-09-13
$514 (Dinner)