2016-01-12 366 views
今日外出辦事,搞掂準備返公司嘅時候,經過一條巷仔見到有人系一間店仔排隊,都幾多人,剛好有D肚餓,就過去睇睇賣咩食嘅,原嚟系文輝墨魚丸大王,咁多人排隊食應該出品唔錯啦,就排隊試下好唔好食。既然系墨魚丸系特色,甘我就點左個墨魚丸清湯,一碗有六粒墨魚丸,分量感覺有D少,不過咬左第一啖魚丸就覺得這個算系抵食喇,唔系出邊果D咁淀粉多過魚肉,呢個可以食得出墨魚分量比例幾大,又做得好彈牙,絕對系良心作品啊,跟住再試下個湯底,好清甜,做得比較用心,下次要朋友仔過嚟試下。墨魚丸燒賣,無墨魚丸甘彈牙,但餡料都系以魚肉為主要,調味剛剛好,食落好香,可以值得一試。潮州粉果,皮整得好彈牙,餡料味道又好,都幾好食。
潮州粉果,皮整得好彈牙,餡料味道又好,都幾好食。
2016-01-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)