2009-08-25
男朋友以前係附近做野,佢話係食lunch時無意中發現既驚喜,吾行過黎都吾知原來呢到有間舖仔細細既日式小店,佢食過一次就不斷向我推介!今次係第4次黎食,2個人叫左2個烏冬/3個小食,好欣賞佢既烏冬,彈牙有口感,真係煙煙unun咁,而且有埋個石頭鍋裝住,熱辣辣!! 男友今次叫左個蕃茄雞柳烏冬,湯底好重既蕃茄味,不過略厭雞柳太"鞋",烏冬份量吾算多,如果食一碗未必夠!我就叫左個叉燒地獄湯烏冬,叉燒好林, 有入口即溶既感覺,但太多肥皂, 好彩我男朋友鍾意食, 所以比哂d肥既佢食, 個湯我覺得ok吾係好辣, 但我男朋友就話都幾辣!另外叫左個3個小食,燒茄子,有驚喜,整條茄子上,味濃茄子又林, 不過有d油仲有焗芝士薯仔,芝士味吾算重,好香吾知係奶油定牛油味, 都算吾錯仲有叫左個麻醬沙律, 因為叫既時候已經10點, 有特價時段,個沙律原價$22, 但而家只需要$15, 吾叫吾知原來咁大碗, 我地食完以上既野都已經好飽, 但見佢都係d蔬菜, 吾飽得去邊, 因為男朋友太飽,我一個人差吾多清哂~ 好fresh既沙律, 可能我本身鍾意食麻醬又鍾意食蔬菜, 所以我好鍾意食!!d料好新鮮!之前食過冷烏冬都吾錯,
呢到有間舖仔細細既日式小店,佢食過一次就不斷向我推介!

真係煙煙unun咁,而且有埋個石頭鍋裝住,熱辣辣!!

之前食過冷烏冬都吾錯, 仲有d串燒都好正!

之前幾次都無帶相機,今次知道黎食,帶定相機影相,值得推介比朋友食!
可惜環境細, 吾係太適合stay太耐~未試過食好耐, 吾知會吾會趕人,每次都係完就走~

叉燒地獄湯烏冬
蕃茄雞柳烏冬
芝士焗薯仔
糖心蛋
麻醬沙律
燒茄子
2009-08-08
$70 (Dinner)
叉燒地獄湯烏冬
蕃茄雞柳烏冬