2020-05-24 1439 views
位於銅鑼灣利舞台廣場16樓嘅日本料理餐廳淨係個望銅鑼灣鬧市嘅景觀已經好正我已經食過好多次,啱啱呢個禮拜六再次慶起黎食今次叫左個九州魚生飯、北海道三色魚生飯、吞拿魚海膽飯九州魚生丼有三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤身、帶子、蝦、海膽、三文魚籽每樣少少,但全部嘅油脂分部都好得宜,魚油味好香北海道三色丼就有帶子、海膽、三文魚籽有三大塊帶子,非常鮮甜、大粒厚身非常驚訝嘅係海膽份量極多,比起九州魚生丼多好多所以如果係鍾意食海膽嘅朋友,但又唔想淨係食海膽+吞拿魚咁齋嘅話,應該食呢個北海道三色丼!吞拿魚海膽飯就淨係得吞拿魚腩碎同海膽老實講少許失望,因為比起我之前黎食嘅幾次,海膽少左好多海膽嘅份量其實只不過係比北海道三色丼多少少但價錢卻貴好多....不過好處係,佢會配搭紫菜,用紫菜包飯+海膽更能帶出海膽嘅鮮味必須讚嘅係,就算係星期六lunch set無平日星期一至五咁多嘢食其實都仲係好抵食!有個好甜好滑嘅茶碗蒸蛋,同一碗味增湯,同一小碗漬物食完仲有送飲品(柚子蜜、即磨咖啡、奶茶、橙汁或西柚汁),或一杯Haagen Dazs cookie n cream雪糕!為呢餐美味日本刺身料理畫上完美句號😋😋
位於銅鑼灣利舞台廣場16樓嘅日本料理餐廳
淨係個望銅鑼灣鬧市嘅景觀已經好正
我已經食過好多次,啱啱呢個禮拜六再次慶起黎食

今次叫左個九州魚生飯、北海道三色魚生飯、吞拿魚海膽飯

每樣少少,但全部嘅油脂分部都好得宜,魚油味好香

北海道三色丼就有帶子、海膽、三文魚籽
有三大塊帶子,非常鮮甜、大粒厚身
非常驚訝嘅係海膽份量極多,比起九州魚生丼多好多

吞拿魚海膽飯就淨係得吞拿魚腩碎同海膽
老實講少許失望,因為比起我之前黎食嘅幾次,海膽少左好多
海膽嘅份量其實只不過係比北海道三色丼多少少
但價錢卻貴好多....

其實都仲係好抵食!
有個好甜好滑嘅茶碗蒸蛋,同一碗味增湯,同一小碗漬物
為呢餐美味日本刺身料理畫上完美句號😋😋
九州魚生丼
北海道三色丼
吞拿魚海膽飯
2020-05-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$125 (Lunch)
九州魚生丼
北海道三色丼