2019-03-26
今晚涼涼地,所以晚飯決定打邊爐,我地一行三人去左深水步,買左啲生果同埋去旅行既電話卡,就周為搵野食。媽媽話聽朋友講過有間火鍋店好好味,又有粥底海鮮鍋,所以就坐左一個站地鐵去長沙灣搵果間火鍋店。一出地鐵站,向前行再轉個彎,就見到間餐店。向門口睇左佢個餐牌,我地決定吾食粥底,食佢個 忘不了海鮮火鍋套餐,因為可以無限追加指定食材,又可以食到海鮮。點知食完晒啲海鮮,我地竟然飽晒,加左個菜炸,哈哈,有少少蝕,但即係話佢有好多海鮮食😂😂😂餐廳設有卡位,好舒適,重有電視睇👍🏻個餐除左鮮之外,重包左好多野食。首先選一個湯底,之後啲海鮮同食物都包左人頭份量。我地選左印度椰子雞煲,因為無咁熱氣。個湯底上左之後,我地食一時間飲返淡湯先。個湯好清甜,好重椰子味,正👍🏻👍🏻啲椰子可以食埋,佢地煮到好淋😂原來佢啲野食重要任飲,有杞子桂元茶,竹庶矛根水同埋豆漿,夠晒下火。飲完湯,我地就整啲醬汁,整完就放啲雞落去煲,我地三個人,應該有半隻雞,重有啲海底椰比你放埋落去。保既時候,主角上菜啦,係海鮮同埋個餐包既野食。一人半隻龍蝦,一隻鮑魚,有好多蝦,好豐富🥰🥰。全部都好新鮮,啲鮑魚重識動嫁,哈哈。聖子皇好大隻,好鮮味。我
一出地鐵站,向前行再轉個彎,就見到間餐店。
餐廳設有卡位,好舒適,重有電視睇👍🏻
啲椰子可以食埋,佢地煮到好淋😂
保既時候,主角上菜啦,係海鮮同埋個餐包既野食。
新鮮海鮮拼盤
一人半隻龍蝦,一隻鮑魚,有好多蝦,好豐富🥰🥰。全部都好新鮮,啲鮑魚重識動嫁,哈哈。聖子皇好大隻,好鮮味。我全部海鮮都無加過豉油,食原味,好鬼鮮味。
其他包左既野食,係無得再加, 比錢都無,哈哈。再介紹下白色果粒墨魚丸,佢入面係加左鵝肝醬,勁好味,真係估佢吾到。想叫多一份,問下幾錢,答案係無得加😂😂,不過堅好味,好食既野,食太多會失去意思😂。
重有個牛肉,勁有牛味,太好味。我地食晒個餐包既野,已經好飽,呢個價錢食到呢啲海鮮都已經吾錯,重可以有無限追加項目,真係好抵食。