2022-06-10 33 views
早兩日去渡船街食飯,經過見到呢間專做外賣嘅小店。醒起有朋友推介過佢嘅蘿蔔糕,作為蘿蔔糕控嘅我地當然順便買咗佢嘅老祖·秘傳瑤柱蘿蔔糕試下啦。 🥢🥢呢個老祖·秘傳瑤柱蘿蔔糕係陶瓷盤裝,真空包裝之外,再有個保溫袋入住,方便外賣拎返屋企。$168一盒,連埋個可以重用嘅法式陶瓷盤,好抵呀。一盒大約850g,兩個人食啱啱好,蘿蔔糕好足料呀,質地唔會太實或太淋,味道啱啱好。佢標榜無落防腐劑,我仲用咗牛油紙放響底煎,唔洗落油,感覺健康啲。蘿蔔糕控嘅我地覺得好啱口味,絕對可以番兜再食。 🍡🍡除咗蘿蔔糕之外,小店仲有古法瀨粉、黯然銷魂飯、炸黑毛豬肉糭、腸粉、燒賣、紅豆綠豆沙等不同小食及甜品。近舖頭門口有部自助販賣機落單,價錢好經濟。個晚都見keep住有人幫襯,都幾受歡迎。