2018-11-11
細個嚟食自助餐就食得多,嚟呢到食tea就真係第一次,都冇令我失望!tea set係以西班牙嘅Gin "Le Tribute"為主題😋我覺得Le Tiribute呢隻酒都幾靚,偏醇厚帶點果香味道。我哋叫咗飲品先,除咗常見嘅茶/咖啡,仲有三款氈酒特飲揀,我哋三個女仔啱啱好可以一人叫一杯😛無酒精嘅Fruity Tonic有少少甜但可以帶出tonic water嘅清新味道,好啱食甜品嗰時飲;而Gin & Tonic係最好飲嘅!有少少酒味得嚟又唔會好澀,至於Gin Gun就係三杯之中酒味最重嘅。然後就係主角出場😍有別於傳統嘅三層架,茶點架係透明,仲識轉㗎!整體嚟講食物賣相好精緻,食材配搭都好有新鮮感,平時食tea好少見,有幾款都係用gin製作🍸第一時間趁熱食scones, 係心型㗎💛鬆餅屬於偏實嘅質感,menu話係越橘味,其實我未食過越橘,我覺得似雜莓味跟住就食鹹點,總共有三款,如果加多一款就perfect啦,而家略嫌唔夠喉😂🐑羊柳及羊奶芝士配氈酒蜜餞水果法包非常重羊味酥味,我都接受到~氈酒蜜餞硬硬哋淡淡哋就可以平衡返羊味🍔我好鍾意開心果碎花生醬果占麵包,做法好似漢堡包咁,開心果碎放上面,中間兩
然後就係主角出場😍有別於傳統嘅三層架,茶點架係透明,仲識轉㗎!整體嚟講食物賣相好精緻,食材配搭都好有新鮮感,平時食tea好少見,有幾款都係用gin製作🍸 第一時間趁熱食scones, 係心型㗎💛鬆餅屬於偏實嘅質感,menu話係越橘味,其實我未食過越橘,我覺得似雜莓味
🍔我好鍾意開心果碎花生醬果占麵包,做法好似漢堡包咁,開心果碎放上面,中間兩層分別搽咗果醬同花生醬(有花生粒!),味道好夾👍🏻
今次食tea我都幾滿意,仲要望住個泳池景,好寫意🌴