2019-02-21
Mad for Garlic 之前聽到個名已經好想試,因為自己好中意d野食加蒜頭,會好味好多,以前聽但名以為呢間係d西餐廳,但原來係韓國餐廳賣西餐,都有d surprised。我去食個日係平日夜晚所以都好快就有位,但以前係九龍塘食個次因為太多人都等左一陣先有,證明呢間餐廳都幾有人氣,入到去d侍應都好好服務,坐低左陣就即刻送杯水黎先,佢個餐廳擺位其實都唔係韓國菜既餐具,係用番西餐餐具,可能因為咁我諗冇乜人知佢係韓國餐廳佢個餐廳裝潢有d似酒窖咁,有種復古西洋味,我就幾中意個design,d燈光又配合得幾好所以食到唔想走丫佢個menu有好多唔同選擇,有pizza , steak, pasta, rice, desserts …首先就揀左呢度出名既snowing pizza,點解叫snowing ,原來係因為佢會係你面前落d芝士粉落個pizza度好似落雪咁,都幾有gimmick,個pizza係薄底個種,有芝士,菠蘿,蝦同蒜片,好食到個frd係咁話好好味丫之後就叫左個帶子忌廉菠菜麵,呢隻麵係平時西餐廳好似比較少見又好似健康d,就揀左佢喇,佢d帶子食落同平時食個d好似有d唔同,口感好d又好食,個麵
之後就叫左個帶子忌廉菠菜麵,呢隻麵係平時西餐廳好似比較少見又好似健康d,就揀左佢喇,佢d帶子食落同平時食個d好似有d唔同,口感好d又好食,個麵配埋蒜片同忌廉,都係我既至愛,簡簡單單已經好夠味好滿足
最後仲叫左個八爪魚蜆配法包,佢d八爪魚真係見到成隻唔係得d爪,個醬整得好入味配個法包食就啱啱好
叫左三樣野食到勁飽都係每人二百幾,中意食蒜味既人一定要試下
呢間餐廳環境舒適,食物高質,下次同frd會再黎食