2024-12-28 261 views
Lunch 約了朋友去又一城食lunch,朋友prefer 西餐因為更適合談天聚舊,於是去了Dan Ryan。格調是一間很高級的西餐,完全複製了美國的氛圍。真心有驚喜,環境好有氣氛非常好feel!.而且lunch set價錢合理,一百至二百元左右但包埋very very full (full!) set的午餐。.與有級數的西餐廳一樣,都有送餐包不過今次double上omg… 有一個黑芝麻餐包和一個核桃muffin,雖然是免費,但是是我吃過最好吃的muffin! 配上的是butter+jam (第一眼睇以為是雪糕哈哈)。.有不同lunch set 包埋意粉、扒、burger,而我因為要健身所選了烤雞肉凱撒沙律。沙好新鮮,份量巨巨巨大,大隻仔都會吃得飽的沙律份量。.每個set 有包餐湯/沙律+飲品,今日是蕃茄湯,濃郁得來又很creamy,好好吃呀!.而餐加配的炒蘑菇意想不到地好味,炒得很香,暖烘烘的那種,正正子!.餐廳環境真心好好,入到去就有慶祝的感覺。而且服務好好,有個服務員問:今日食物ok嗎,完全是美國之旅!