2023-06-10
西灣河鯉景灣嘅海旁嘅餐廳一向係以靚景及美食出名. 對於我呢個東區人一定唔陌生. 餐廳: Cull ’N Pistol Hong Kong 全餐廳用上淺藍色座椅,特別顯眼, 好似去左外國D小島上. 今日同屋企人一齊享受下, 餐廳環境寬敞舒適,配上外面的風景,感覺就好似暫時遠離現實,去左外國旅行放鬆chill下. 店員送上MENU時 特意提了最近換左全新餐牌添to fit for SUMMER. 店員一見到有小朋友就立即送上 畫筆同畫紙 上面就係KID Menu. 真係好好. 我好鍾意有兒童餐嘅餐廳, 小朋友都可以選擇佢地自己想食的. 咁大人就可以食自己想食嘅野..唔使擔心小朋友. 呢樣勁加分. 我家大胃王小皇子一見到KID menu 就話要點呢兩個. 兩款都想食. Kid meal - Fish & Chips - 個炸魚外脆內軟. 好JUICY . Kid meal - Spaghetti Carbonara - 個意粉煮得剛剛好,意粉煙靭掛汁, 口感一流, 個Carbonara source 勁豐富.佢食到唔識停. House Salad - 好 FRESH 配菜好大
House Salad - 好 FRESH 配菜好大碟,有青瓜同蕃茄.
West Coast Burger - 真係好好食. 個牛肉好出色. 好juicy , 個面包好鬆軟. ( 一定會再食)
Parmesan Garlic chicken wings - 好香脆, 個蒜香調味好適中,佢單骨雞翼上 好方便.
呢度飲品選擇好多 酒/Mocktail/汽水/果汁都有
我地揀左 杯Mocktail - Lychee & Jasmine Mojito 同 strawberry milkshake
佢地有好多special drinks . 好多都好想試. 睇黎好快又要再黎喇.
餐廳每一日都有唔同的優惠,特別係星期二,是「$9生蠔優惠」超級吸引 ! 下次一定要試下!