2023-05-30 300 views
今日喺公司冇嘢做,就和同事叫外賣app,同事話呢間好特別,所以我哋就試吓先我哋兩個女仔叫左個提拉米蘇窩夫餅,我覺得上面cream唔知點解好似有啲鹹鹹地,所以個人覺得好似好奇怪,一啲吾似Tiramisu嘅味道都冇,但係佢個餅底好鬆脆非常之好,而且佢仲有一啲楓糖漿嘅感覺,但係食落去好香甜,我覺得感覺唔錯,但係因為佢都好細舊,可以做下午茶,,另外叫了一個黑松露日式蛋沙律窩夫,上面啲餡都好好味,但係黑松露嘅味道就無乜了,另外向左杯抹茶柚子起泡,味道都好濃郁,我覺得佢嘅飲品都幾出色,而且口感好清新,最後叫了一杯宇治抹茶鮮奶,加地瓜芋圆和椰果,本人覺得幾好味,因為佢冇得擇甜度,但係即管試吓,飲起來一啲都唔甜,而且抹茶嘅味道好濃郁,亦都有鮮奶嘅味道餐廳嘅飲品出色
提拉米蘇窩夫餅
宇治抹茶鮮奶地瓜芋圆椰果