好喜歡上居酒屋的原因有二。一.環境寧靜,感覺隨意。二. 食物精工,料理健康。呢間餐廳係新開張,如果唔係某人係cwb返工我都唔知道有呢!!平日最喜食日燒既我,今晚黎食鐵板燒加串燒,唔洗自己動手動腳燒,啱曬收工攰到成隻積既我啦!加上今日落雨落左整整一日了,擔遮都擔到手攰了,都無咁好力繼續燒黎玩啦!開放式設計既廚房,全男班既師父同店員,感覺份外陽光氣。聽住日本歌去食鐵板燒,日式味道份外濃。 鹿兒島和牛薄燒398蒜頭豉油跟蔴醬配上四成熟的和牛,夾一蕉,大大口咬上,忍唔住大叫:嘩!!!!好好味呀!!!!其實不沾醬也已足味,因為燒得外脆而肥美香濃的牛肉內已包裹著蔥花跟香脆可口的干蒜片,薄薄一片,香軟細滑,肉味特濃,質地幼細,肉汁四濺,我已不能顧及儀態,開始大口大口起勢吃起來了。由於牛肉卷內早已加入充足的香料,不需加添其他汁料會更好,更能吃到鹿兒島和牛的最天然味道,而入面既青蔥,做到減膩平衡的爽口作用,更富層次,突顯清新!吃罷真是超級無敵大滿足,正正正正正,無得彈,就係咁解姐嘛!蟹膏帶子78份量不大,個蟹羔味十分濃縮,一口咬下,滿口蟹香。雖然帶子是很小巧和薄切的,但好像蟹羔才是此道的主角喔,光是吃這

鹿兒島和牛薄燒398

蟹膏帶子78
份量不大,個蟹羔味十分濃縮,一口咬下,滿口蟹香。雖然帶子是很小巧和薄切的,但好像蟹羔才是此道的主角喔,光是吃這面層的蟹味已超滿足了,帶子這夜變成配角。

煙肉芝士38
一黎到已經聞到香噴噴了,陣陣撲鼻煙肉香,煙肉質地又香又軟又細緻,包住入面既cheese 仲要好大塊,超香濃的味覺享受呀,丰富的滋味,是種超濃郁既味道。芝士燒到軟綿綿半溶咁,同咸香剛好的柔軟煙肉,互相揮映,起了相得益之效,而且價錢仲超抵食tim!!!!!超推介呀,愛芝人仕,不可不點!!

餐廳的人客不多,大概是因為新開原故,裝湟是居酒屋加放題日食的格局,食物挺有驚喜的,看來大廚有兩度散手呀,食物好不錯,地方很好找,聚腳又一好去處!
2015-12-09
$450 (Dinner)
  • 鹿兒島和牛薄燒
  • 煙肉芝士