2017-04-20 446 views
尖沙咀雖然很多食肆,但要搵一間適合一班人舒舒服服傾計而食物又有質素,價錢又合理,真係吾易。朋友介紹一間位於海防道上樓的泰國菜館-泰斗,話合哂我要求喎!餐廰位置很好,離地鐵幾分鐘路程。餐廳內分半露天同室內,半露天有部份枱連梳化可以坐十多人,非常適合一大班朋友又食又傾。 我地坐側邊,可以望見街上人來人往,兩旁又有樹蔭,好好feel!我地叫左一個菠蘿海鮮炒飯、軟殼蟹柚子沙律、泰色小食併盆、咖哩雞。  菠蘿海鮮炒飯-好多新鮮菠蘿,而且很喜歡肉鬆同腰果分開放。軟殼蟹柚子沙律-軟殼蟹好好味,炸得好鬆脆。泰色小食併盆-蝦餅、春卷、魚餅、雞翼。蝦餅最好味。士多啤梨沙冰-士多啤梨味吾重,好彩吾算很甜。朋友果然冇介紹錯,泰斗真係適合一班人舒舒服服傾計而食物又有質素,價錢又合理的餐廳。

菠蘿海鮮炒飯-好多新鮮菠蘿,而且很喜歡肉鬆同腰果分開放。
菠蘿海鮮炒飯
軟殼蟹柚子沙律-軟殼蟹好好味,炸得好鬆脆。
軟殼蟹油子沙律
泰色小食併盆-蝦餅、春卷、魚餅、雞翼。蝦餅最好味。
小食併升盤
士多啤梨沙冰-士多啤梨味吾重,好彩吾算很甜。
士多啤梨沙冰
2017-04-11