2017-10-07
聽講新都城開左間好出名嘅拉麵😆 (原來就係H & M 隔離)所以決定去試下 特登早d去食晚餐 大約5點半已經到 因為好驚晚餐好多人排隊🙈 所以好彩早d去唔洗排隊😌 成間店嘅裝修都好有心思 店員著哂日本嘅服飾 好有身處日本食拉麵嘅感覺😛個人推介: 檸檬豚肉拉麵(期間限定)其實係門口已經見到佢sell 緊呢個 見好抵食 又好特別 所以就決定試下😆試左啖湯先 係好清新嘅檸檬味 酸酸味味 原本好膩嘅豚肉湯底即時冇咁膩 食到我好開胃😋 而豚肉就有d 肥膏 雖然係好肥 但肥膏好滑好腍😆 對我黎講主要係湯底戰勝一切😌好正嘅湯底 回味無窮🤤而細佬就簡左灸燒豚肉味玉拉麵🙈 我試左一啖湯 比較上濃郁 適合重口味嘅佢😂我都係鍾意自己嘅檸檬味湯底 而豚肉大家都一樣 但妒忌佢多左流心蛋!好想食流心蛋 係好考時間控制同心機~最後我地仲叫左個甜品 抹茶雪糕😍呢個係好驚喜嘅甜品 好好好好食! 我最鍾意抹茶 除左抹茶味好重 仲有d奶味 配合紅豆 係幸福嘅感覺😍❤️❤️ 可以中和翻食拉麵嘅濃郁👍👍係值得推介~~~
個人推介: 檸檬豚肉拉麵(期間限定)
好正嘅湯底 回味無窮🤤
而細佬就簡左灸燒豚肉味玉拉麵🙈
好想食流心蛋 係好考時間控制同心機~
最後我地仲叫左個甜品 抹茶雪糕😍
係值得推介~~~