2024-01-17 313 views
今晚同屋企人去咗一間酒樓食晚飯,仲要搵到一個環境優美嘅地方,我哋book咗房,空間夠大,又夠寧靜,方便屋企人傾偈🫰🏻我地揀咗海鮮雜菜煲,真係冇得挑剔✅裡面有新鮮嘅蝦🦐蟹同埋魚🐟個湯底都好鮮甜!食落去好滋味,仲有啲蔬菜🥬健康又開胃!而極品花膠公真係好滿足!超級大嚿,花膠好彈牙,入口即溶!食落去超鮮美🥴紅燒乳鴿皇,一款令人垂涎三尺嘅佳餚,喺看似簡單嘅料理之中蘊含著層次豐富嘅味道。每一口咬落去,先感受到皮脆肉嫩,再嚟就係醬汁嘅香濃撲鼻,仲有啱啱好嘅鹹甜平衡,真係令人回味無窮🤤。乳鴿經過細心燒製,肉質柔嫩得宜,保持着肉汁嘅鮮甜,而且嗜味嘅醬料深入到每根肌纖維之中,係咁樣子吸納了燉煮嘅精髓😋。嗰層外皮經過火候嘅精準控制,呈現出金黃亮澤嘅色澤,令人一見鍾情💖。嗌啖乳鴿,不單止係在味蕾上嘅享受,亦係一場視覺同嗅覺嘅盛宴。咀嚼之間,唇齒留香,肉嘅鮮嫩同皮嘅酥脆形成對比,交織成絕妙嘅口感🎉。整道菜嘅呈現,精緻而不矯揉造作,係對烹調工藝嘅致敬,亦展示出傳統飲食文化嘅精粹。任由香氣四溢,紅燒乳鴿皇極度適合同朋友家人分享,增添聚餐嘅溫馨氣氛😊。總之,這個菜肴不僅滿足了味蕾,還滿足了對優質生活嘅追求,令人心情愉

整道菜嘅呈現,精緻而不矯揉造作,係對烹調工藝嘅致敬,亦展示出傳統飲食文化嘅精粹。任由香氣四溢,紅燒乳鴿皇極度適合同朋友家人分享,增添聚餐嘅溫馨氣氛😊。總之,這個菜肴不僅滿足了味蕾,還滿足了對優質生活嘅追求,令人心情愉悅,非常值得一試💯。🍗

秘製欖角骨都好惹味!個骨頭係用秘製醬汁醃過,烤得恰到好處,好入味!🔥食落去有啲脆口同埋咸香,好滋味!真係停唔到口!👅再追加左媽咪最愛嘅菠蘿咕嚕肉!個菠蘿好新鮮🍍肉質鮮嫩多汁,咕嚕汁酸甜可口,十分開胃🤤

整個晚餐真係好滿意!環境好靚好舒服,食物更加係無得挑剔!我地食得好開心,心情真係好好❤️