2021-11-28 53 views
山長水遠去咗粉嶺搵朋友仔,當然要問地膽王有咩餐廳好介紹啦,佢介紹我食「辣辣屋」,竟然介紹一個食唔到辣嘢嘅朋友去食辣野,原來「辣辣屋」唔係淨係食辣嘢,都有好多唔同選擇。原來雞煲同烤魚要5:30後先有得食,唯有食住下午茶先啦,下次有機會嚟粉嶺一定要試🤣我叫左一個西冷牛扒,有烚蛋沙律、炒野菌、茄汁豆和奶油豬 $52,真係好抵食😋塊牛扒勁大塊,而且烚蛋沙律係用他他醬整,奶油豬很香脆。朋友叫了一份煎雞扒,有沙律、薯條和西多士 $40。茄汁和糖醬是另上。雞扒不會煎得很乾,醃得很入味,薯條更炸得剛剛好。臭豆腐 $48,份量很多,醬汁有甜醬和辣醬。吃了一口令我想起台灣的臭豆腐。蒜香黃金皮蛋 $42,好特別,第一次食皮蛋入面有流心既效果😋口水雞 $48 ,帶有少少辣,雞件不會太過肥膩。最後叫了兩杯凍飲,分別係香濃咖啡和奶茶。

臭豆腐

蒜香黃金皮蛋

口水雞 $48 ,帶有少少辣,雞件不會太過肥膩。
口水雞

最後叫了兩杯凍飲,分別係香濃咖啡和奶茶。
臭豆腐
蒜香黃金皮蛋