最近愛上吃蒸海鮮,今日來試一間比較特別的餐廳。一入門口就見到成個大水缸,分別有唔同嘅海鮮,有龍蝦🦞、蟹🦀、蝦🦐、鮑魚等等,感覺好新鮮。餐廳有唔同套餐選擇,我同朋友就揀咗每位$268嘅餐,包括龍蝦同蟹每人半隻,仲有另外8款海鮮,一份蟲草花蒸雞、溫泉蛋、五指毛桃雞腳豬骨湯同蔬菜任吃,最啱喜歡吃菜嘅我啦!揀好餐就可以出去自己揀海鮮,可以睇到夠唔夠新鮮,都幾好玩,整體海鮮都好生猛。溫泉蛋🥚同湯都係每個餐都有,溫泉蛋味道唔錯。龍蝦🦞同蟹都有糕,十分鮮甜,生蠔蒸完都肥嘟嘟,冇腥味,鮑魚嫩滑,跟住個時間表蒸一定無錯。個電子蒸爐都幾特別喔,入咗時間自動變大火,夠鐘🕰️自己會變成小火,吃過咁多次蒸海鮮,第一次見這款爐,而且係最好用!整完海鮮當然要煮個粥底啦,裡面加咗南瓜🎃同芋頭粒,仲有海鮮精華係粥到,夠鮮味!套餐海鮮好足,加埋吃咗好多菜,店員都問我哋要唔要打包,最後仲有碗腐竹糖水,好滿足!😋😋👍🏻
最近愛上吃蒸海鮮,今日來試一間比較特別的餐廳。

溫泉蛋🥚同湯都係每個餐都有,溫泉蛋味道唔錯。