2022-11-12
一直聽唔少朋友仔講渝味曉宇火鍋質素唔錯🍲冇諗到當我食既時候......🫣已經改左名做方叔叔重慶老火鍋😯雖然我今次食既時候見唔到方叔叔👨🏻但係就見到一大班''方姐姐''👩🏻店員們全部都勁窩心 • 勁𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭,好似係屋企咁🫶🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 一坐低就送上𝟏人𝟏碗紅棗雪耳糖水🥣店員姐姐擺低時,仲好窩心💞咁講左句食左糖水先,滋潤左先好食辣辣邊爐🍲.▪湯底 ($38/位)鴛鴦湯底就最好,揀左𝟏邊辣 • 𝟏邊唔辣𝟐款都堅足料🤩▫️麻辣鍋 : 𝟑款辣度🌶普通辣 • 重慶辣 • 特辣 (花椒 • 蒜頭 • 乾辣椒…)▫️大骨滋補湯 : 夠味冇過鹹 (大大舊豬骨🐷 • 粟米🌽 • 紅蘿蔔🥕 • 馬蹄...).▪配料▪(*有得揀半份,咁就可以食多幾款唔同啦👏🏻)(*部份配料會有淥既時間提示,枱頭有𝐓𝐢𝐦𝐞𝐫⏱).▫️美國𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞牛小排 • 半份 ($138) 嫩嫩唔韌,唔會好肥🐃▫️美國牛板腱 • 半份 ($98) 肉味濃,油花分布平均🐃▫️手打魚籽蝦滑 • 半份 ($58) 手打夠晒彈牙🦐▫️稻田毛肚 • 半份 ($78) 爽爽,用左冰波波底上🤎▫️
冇諗到當我食既時候......🫣
已經改左名做方叔叔重慶老火鍋😯
雖然我今次食既時候見唔到方叔叔👨🏻
但係就見到一大班''方姐姐''👩🏻店員們
全部都勁窩心 • 勁𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭,好似係屋企咁🫶🏻
一坐低就送上𝟏人𝟏碗紅棗雪耳糖水🥣
店員姐姐擺低時,仲好窩心💞咁講左句
食左糖水先,滋潤左先好食辣辣邊爐🍲
▪湯底 ($38/位)
鴛鴦湯底就最好,揀左𝟏邊辣 • 𝟏邊唔辣
𝟐款都堅足料🤩
▪配料▪
(*有得揀半份,咁就可以食多幾款唔同啦👏🏻)
(*部份配料會有淥既時間提示,枱頭有𝐓𝐢𝐦𝐞𝐫⏱)
▫️手打魚籽蝦滑 • 半份 ($58) 手打夠晒彈牙🦐
▫️稻田毛肚 • 半份 ($78) 爽爽,用左冰波波底上🤎
▫️珊瑚蚌 • 半份 ($68) 記得𝟑𝟎秒好啦!先會食到爽爽脆脆🧡
食完肉類🥩 / 海鮮🌊,嗌番幾個蔬菜類先🥬
▫️鮮竹笙 • 半份 ($38) 唔係薄薄,勁索湯😙
▫️大刀筍片 • 半份 ($18) 爽爽清甜😝
▫️萵筍條 • 半份 ($18) 本身甜甜地,配麻辣湯一流😎
▪四大天王特飲 ($48/杯)
▫️凍 • 爆檸天王 (水仙烏龍檸檬茶🍋)
▫️凍 • 維𝐂天王 (洛神花鮮橙特飲🍊)
𝐉𝐮𝐦𝐛𝐨 𝐒𝐢𝐳𝐞!勁大杯!
平時打邊爐𝟏杯野飲一定唔夠, 依到𝟏杯夠你飲全餐😌
𝟐杯都加左勁多生果係面,而且唔會過甜🍊🍋
洛神花個杯帶少少酸酸地,幾開胃😛
▪醬料 ($20/位)
放定左係枱面(蒜蓉🧄 • 蔥 • 豉油 • 麻油 • 香醋,如果要辣椒粒🌶️ / 芫荽,可以問店員姐姐攞)
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺店員姐姐們都好𝐍𝐢𝐜𝐞,做野好有效率,又主動👍🏻
👉🏻加湯時仲會用板擋住先,以免彈到客人💯
🔺有提供一次性口罩套 • 圍裙,枱下面仲有籃可放袋 • 隨身物品🧺
🔺用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單
🔺如果你怕食完會……
👉🏻個身有浸味?
唔洗驚!店舖門口位置有一部噴香香機, 噴一個圈成身冇晒味道🌬
👉🏻個口有浸味?
都唔洗驚!部噴香香機隔離,仲有薄荷糖,食番粒清新口氣👄