香港銅鑼灣都開咗間海底撈,而家食海底撈就唔使返大陸食啦!感覺同大陸嘅好似,都係入去嘅時候已經好多招呼,等位嘅時候可以無限飲茶及水果等等,仲有免費美甲,都值回票價!入到去之後就選擇了二人套餐 ($709)清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋 + 清水火鍋如果人數較少,咁樣嘅選擇係最抵食, 點四宮格時其中兩格點清水,會比雙拼優惠70多元!而且都係兩個湯底,只不過唔係大大格,都係一樣姐~還有很多小吃可以自己出去領取招牌毛肚(半)好特別,擺落去10幾秒就要食,好爽口好似食緊牛柏葉咁!招牌蝦滑(半)爽口彈牙,不錯不錯!撈派滑牛肉(半)最特別的是就算擺落去煮好長的時間都一樣咁滑,真係唔知點整嘅呢?撈派豆花(半)其實即係豆腐之類的食物,放入去要等8分鐘,吃起來軟綿綿,是吸收了湯底的精華味道,所以喜歡吃什麼湯底就放在什麼湯底裏吧!活蝦(半)除了啲客夠新鮮之外,仲有店員用筷子幫我地剝蝦,真係第一次見識到咁嘅剝蝦方法(可以話係神乎其技,或者係我見識少),下次自己都可以嘗試下!西班牙梅豚肉(半)手切牛小排(半)兩款不同肉都不遑多讓,牛小排脂肪分布平均,梅豚肉口感香滑。長生菜(半)響鈴卷(半)等菜類食品清一清腸胃,合格以上
香港銅鑼灣都開咗間海底撈,而家食海底撈就唔使返大陸食啦!

入到去之後就選擇了
二人套餐 ($709)

清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋 + 清水火鍋

還有很多小吃可以自己出去領取

招牌蝦滑(半)爽口彈牙,不錯不錯!

西班牙梅豚肉(半)
手切牛小排(半)
兩款不同肉都不遑多讓,牛小排脂肪分布平均,梅豚肉口感香滑。

長生菜(半)
響鈴卷(半)
等菜類食品清一清腸胃,合格以上。

自選小料
自選飲料主要有豆漿,柑桔蜜等,不喝這些也可以選擇茶水~

撈面是最後吃的,有師傅在我們面前表演拉麵,令人睇得好入神!還有超高水準的變臉表演!

生日仲有禮物送