2018-08-13
呢間餐廳坐落係蘇豪區,撞正星期六,人流自然唔會少,好不熱鬧。但一個人食飯,你懂的,係容易搵位啲。之前聽同事講話呢間餐廳有啲好過癮既港式意菜,例如有咩咸蛋炸雞呀…叉燒意粉個類野,醒起就兜落嚟試一試佢。本身已經 mark 好左要試叉燒咖啦,但同事冇話我知有避風塘意粉喎!!!一個激動好鬼想試就嗌左個意粉同埋一個 starter。車厘茄呢,如果你調味做得唔好,同埋本身返貨就唔新鮮既話呢,你係好容易食得多就會有陣澀味。呢款就冇呢個問題,你望到舊芝士幾大舊,都唔駛多講。好新鮮好甜好多汁,好好食唔係講笑。最期待既畫面出現啦!就係想試呢個,意粉 + 螃蟹 + 醃過既辣椒 + 黑豆 + 蒜蓉 = 冇得輸佢真係做到避風塘個陣味出嚟,好鍾意佢個 dressing。佢乾身得嚟又唔會太乾,仲保留到意粉個陣新鮮。鍾意食中式野既呢個實岩你。食晏食到自己鍾意既野,侍應對你服務又幾周到,有個靚既乾淨既環境,成日流流長,心情都好啲。
但一個人食飯,你懂的,係容易搵位啲。
一個激動好鬼想試就嗌左個意粉同埋一個 starter。
呢款就冇呢個問題,你望到舊芝士幾大舊,都唔駛多講。
好新鮮好甜好多汁,好好食唔係講笑。
最期待既畫面出現啦!
就係想試呢個,
佢真係做到避風塘個陣味出嚟,好鍾意佢個 dressing。
佢乾身得嚟又唔會太乾,仲保留到意粉個陣新鮮。
鍾意食中式野既呢個實岩你。