2018-11-11
食乜嘢:AHI-SAN + Avocado (7折後$69)評分:6.5/10.見到銅鑼灣新開咗間 Poke 店,見 menu 設置好似幾有心機,適逢宜家訂位可以有折扣打算快啲去咗試食先有幾款主打嘅 Poke 系配料已經調配好:魚肉不外乎系三文魚同吞拿魚。我點嘅 “AHI-SAN” 系一個非常之清新嘅蔬菜碗,有沙律飯又有沙律 😙 蘑菇、青蔥同埋毛豆。另外加咗牛油果 😙 配料我覺得比較上單調一啲,吞拿魚粒雖然新鮮,但份量就相對麻麻。感覺 The Poke Co. 比較抵食。 不過都有欣賞嘅地方嘅,簡呢個 poke 其中一個原因就係想試下呢隻 “Wasabi Yogurt” sauce 系咩來頭。酸酸地咁有啲辣都幾過癮。覺得差緊啲嘅原因係配料多數係菜,而唔系生果,所以有啲乾得濟,所以試過就好
評分:6.5/10.