2019-11-02 1379 views
即慶同朋友黎左呢到食泰國野,餐廳位置唔係住附近既話應該都幾難搵,去到餐廳既感覺都幾好,分室內室外既部分,室外就係個好有泰國風情既裝修,老實講天氣涼涼地坐室外係唔錯既選擇👍🏻👍🏻另外我地一行人都拎得比較多野,餐廳就另外安排左張沙發位置比我地放野,算係貼心既👍🏻第二樣就係馬拉盞炒通菜,個人覺得佢個調味都唔錯,小小鹹味但又唔會太重口味,同時都keep住好爽口,幾滿意嚟到主食當然要試吓泰式炒金邊粉啦,食落都算係唔錯夠晒乾身,酸味辣味都適中,但份量就好似少左d黎到重頭戲就係呢個咖喱軟殼蟹啦,一黎份量都叫多同大碟,咖喱屬於係甜甜地辣辣地同結身個種,軟殼蟹咬落又多汁,兩者配合非常正👍🏻我哋食晒啲蟹之後忍唔住叫個白飯黎撈咖喱食,真係一d咖哩都唔想浪費!最後就係呢個豬頸肉啦,小編可以話係豬頸肉嘅fans,而呢次既豬頸肉表現都唔錯,表皮係烤得有些少脆口,但就有些少肥肉。至於個汁就偏酸,我同朋友試左啖汁之後都情願唔點汁食🙊而個重點就係有些少貴😂😂唔太值呢個價最後要提嘅就係呢間餐廳嘅服務質素,我哋坐低安定冇耐就有d侍應姐姐一直望住我地同趨我地落單,最後真係企左係我地隔離問我地食咩之後忍住叫佢轉頭先(利伸一坐低
蒜蓉包
馬拉盞炒通菜
泰式炒金邊粉
招牌咖喱軟殼蟹
豬頸肉
最後要提嘅就係呢間餐廳嘅服務質素,我哋坐低安定冇耐就有d侍應姐姐一直望住我地同趨我地落單,最後真係企左係我地隔離問我地食咩之後忍住叫佢轉頭先(利伸一坐低就開始睇食咩同埋唔算諗左好耐)最後食哂野之後又係勁急咁清哂我地枱面d野想趕我地走咁(再利伸食完個時離入坐都冇1個鐘,同埋仲有吉枱冇人等位)呢方面真係覺得有些少壓迫感同埋要特別一提🤨🤨但食物水準確係可以接受
2019-10-13
Type of Meal