2017-10-26 213 views
約左朋友去荃灣行街,順便食埋晚餐。去開飯啦搵附近餐廳,就發現尼度好似唔錯。問朋友想食邊間,最後佢話想試尼間,咁我地就入去坐低食。一入到去,職員好友善帶我地去某張枱,餐廳環境唔錯,幾有feel。之後我地睇餐牌就叫左1個set同1個主餐。個set黎左個脆包,初頭以為好林,但食落都幾脆。就咁食個包已經好香,再沾醬食,超好味唔知係咩醬呢,超好味呀!南瓜忌廉湯,我地叫多個碗平分,大家都覺得好入味,而且好似有粟米,總知唔係淨係得湯,起碼有野咬,有口感,層次豐富,相當好味。佢有推介尼杯茉莉果茶,初頭我以為超甜,不過1齊試下都無妨。點知黎到好香甜,但唔會好甜,我飲岩岩好,第一次覺得果茶咁好味,真係好好飲,最後我都飲到差唔多飲晒。值得推介叫左牛扒,講左7成熟,佢地真係黎7成熟,我覺得岩岩好呀!正而且煮得好淋呀(好好切),一咬牛扒超好食,肉又香,加埋綠色醬超入味,食過不停。另外的連皮焗薯超好食,我連皮食左,超香同美味,讚不絕口。最後當然d配菜也整得新鮮和香口,值得推薦,好食。最後我地叫左煙3文魚蛋餅 最初唔知咩黎,聽個名有d擔心,但因朋友覺得想試就叫左黎食。當晚冇乳酪汁,職員另配左芒果汁。其實件野原本已經

唔知係咩醬呢,超好味呀!

叫左牛扒,講左7成熟,佢地真係黎7成熟,我覺得岩岩好呀!正
。另外的連皮焗薯超好食
,我連皮食左,超香同美味,讚不絕口
。最後當然d配菜也整得新鮮和香口,值得推薦,好食

最後我地叫左煙3文魚蛋餅 最初唔知咩黎,聽個名有d擔心,但因朋友覺得想試就叫左黎食。當晚冇乳酪汁,職員另配左芒果汁。其實件野原本已經有味道,但再試下落埋芒果汁,我覺得好好食呀~香甜酸都係齊度,令人唔厭仲好開胃,這配搭真不錯
又係值得推介

整體食物同服務一流,好好食呀!
ps1但美中不足既係,間野有野飛飛下,令人覺得好討厭同會影響左少少評分,希望餐廳日後能改善。

ps2原本因為飛飛下既野想比cp值4,但野食真係好好食,所以最後決定都係比cp值5。不過真係想餐廳睇睇有咩方法令昆蟲唔好再係餐廳裡飛。
2017-10-16
Type of Meal