2018-11-09 228 views
上個禮拜約定咗班中同食飯,竟然有人提議食粥去到發現舖面原來都唔係好古舊既,幾乾淨企理👌🏻 大家收咗工都勁肚餓,所以坐底即刻叫野食😋正!個海哲好快就到,個汁酸酸地食完仲開胃咗好彩其他野食都陸續送到朋友之前黎過話一定要再叫呢個炸鯪魚球,我終於明點解🤩粒粒都炸到勁大粒勁香脆真係冇介紹錯,不過個汁就略微咸咗少少。呢個腸粉就好似普通咗少少,不過啲XO醬就即刻令佢成個味提升咗😯一上枱大家都有少少疑惑呢碟係咩黎🤨 因為佢同平時係X哥到食個啲蒜泥白肉完全唔同樣😂肉質好爽不過味道就淡咗些少。魷魚鬚超級鬆脆,唔會咬唔開,最緊要就係唔會好似其他地方咬落啖啖都係得粉👍🏻食豉油皇炒麵最怕就係油!但係呢到炒到好乾身好香,味道一流☺️不過不得不介紹既就係呢隻乳鴿!!!真心正!個皮超脆,咬落去乳鴿既油香即刻出哂黎🤩食粥店又點少得個粥呢,我地叫咗個海鮮粥,粥底超綿,就咁睇都睇得出好足料!可惜就係海鮮味出唔到黎,有種以為自己食緊白粥既感覺呢😕
上個禮拜約定咗班中同食飯,竟然有人提議食粥

海哲手撕雞

正!個海哲好快就到,個汁酸酸地食完仲開胃咗
好彩其他野食都陸續送到

蜆介鯪魚球