2023-11-20 40 views
#搞串個pantry今次我哋去到 #屯門 市中心搵嘢食🥢,呢度商場都有唔少嘅餐廳可以揀🧑🏻‍🍳,最後我哋就揀咗一間好出名嘅台灣拌麵連鎖店🇹🇼。今次仲見到佢哋推出咗新嘅水果茶🍹,同埋沙冰系列❄️💕。🐥麻醬手撕雞肉燥飯($74)手撕雞嘅份量好多😍,配埋青瓜絲🥒同埋紅蘿蔔絲🥕好清新。蔬菜絲唔會有草青味,撈埋麻醬嘅感覺好香👅。肉燥嘅調味都幾好,好香😋,而且醬汁嘅份量同質地都適中,配埋夠軟綿嘅飯🍚唔錯。🐮台式半筋半肥牛•清湯•葱油拌麵($109)蔥油拌麵香口🤤,而且醬汁份量都好夠,撈埋又煙韌又夠腍嘅刀削麵🔪,忍唔住一啖又一啖咁食👄。牛肉同牛筋配埋清湯都好惹味🐄,清湯裏面飲到瘦肉嘅香甜味,亦都帶有少少辣味🔥,更加刺激。🍋凍冬瓜檸檬(少冰)($29)一路飲都覺得冬瓜茶🧋嘅味道好香,夠濃郁,而且同檸檬🍋嘅味道平衡得啱啱好。既有檸檬嘅酸甜清香😛,成杯飲品嘅酸甜度亦都唔錯。
#搞串個pantry

🐥麻醬手撕雞肉燥飯($74)

🐮台式半筋半肥牛•清湯•葱油拌麵($109)

🍋凍冬瓜檸檬(少冰)($29)
2023-11-19
Type of Meal